VLCD-dieetti: päivät 1-2

Tärkein ensin: Hikoilen kaksi ensimmäistä päivää järkyttävän paljon, mutta edellisiltä kierroksilta tuttua huimausta tai päänsärkyä ei onneksi kuulu. Se on todella hyvä juttu, sillä viime kierroksella en päässyt edes sohvalta ylös heikotuksen vuoksi. Onneksi tiedän nykyään, että heikotukseen auttaa tomaatti suolalla tai suolakurkku. Muita vlcd-aloituskokemuksia kuulette kohta.

Aloitan ensimmäiset nutrauspäiväni suklaapirtelöllä, jonka teen 2dl kylmän veden sijaan 1dl kylmää vettä + 1 dl kylmää kahvia. Kahvia en juo mustana, mutta pirtelön seassa se menee, kun koostumus on kermainen.

Välipalana on myös pirtelö, mutta ilman kahvia.

Lounaaksi syön lämpimän keiton, ostin sekä porkkanaa että sienikeittoa. Vähän tekee mieli pureskella jotakin, joten lisään sienikeiton joukkoon vähän eli 1/3 pussia kalorittomia nuudeleita. Mausteeksi rouhin vielä mustapippuria.

Pussikeittoa voi ruokaistaa kalorittomilla nuudeleilla. Kuvituskuva.

Päivällä nälkää pitää poissa makea smoothie. Ilokseni huomasin, että niitä myydään nykyään myös tölkeissä. Viime kierroksella tölkkismoothiet olivat kaikki ateriankorvikkeita eivätkä sopineet tähän vlcd-dieettiin. Tahtoisitteko muuten kuulla lisää siitä, mihin vlcd perustuu?

Päivälliseksi teen toisen suolaisen keiton. Kumpikin maku eli porkkana ja sieni ovat hyviä, selkeästi vuosien varrella on tapahtunut tuotekehitystä näissä suolaisissa mauissa. Makeat ovat aina olleet hyviä. Tiedän, että tässä vaiheessa nutrausta tarvittaisiin yli tunnin lenkki, jotta pääsisin nopeasti ketoosiin, mutta äh. Ei ole aikaa lähteä nyt lenkille, kun lapset aloittivat juuri kouluvuotensa.

Iltapalaksi juon vielä mansikkapirtelön. Illalla ei ole enää nälkä, mikä on hyvä, koska silloin saan unta hyvin. Ruokarytmini viidelle vlcd-ruokailulle on tällä hetkellä:

  • 8:30 aamupala
  • 11:00 välipala
  • 14:00 lounas
  • 17:00 päivällinen
  • 20:00 iltapala

Palataan taas pian! Pyrin jakamaan lisää vlcd-aloituskokemuksia lähipäivinä. Jos ihmettelet, kuka täällä kirjoittaa, esittelyblogini löytyy täältä.

Rakkaudella Essi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *